Gerrit Nellissen

 

Ik ben in ’55 geboren in het Brabantse Overloon, in een gezin van 10 kinderen. Een start, die achteraf bezien, niet zo veilig en voedend was dan ik als kind mocht verwachten. Dat neemt niet weg dat mijn ouders alles hebben gegeven wat ze in zich hadden.

Mijn pubertijd was eenzaam en gericht op bevestiging die ik o.a. zocht bij meisjes. Ik wilde gezien worden! Op mijn 21e trouwde ik, om 2 jaar later weer te scheiden. Ondanks dat we er “samen over eens waren” dat dit de beste oplossing was, voelde de onmacht pijnlijk. Het zou 25 jaar duren voordat ik me weer officieel durfde te verbinden!

Wel mocht ik diverse keren daarna de juichende blijheid van de verliefdheid voelen maar ook evenzoveel malen daarna de verscheurende pijn als ik de relatie weer los moest laten. Dat ik het steeds weer opnieuw aan durfde gaan kwam omdat ik diep van binnen voelde en wist dat het mogelijk moest zijn om in een relatie te blijven. Zelfs mét alle pijn die dat soms met zich mee brengt. De ommekeer kwam in ’92.

Weer werd ik verliefd! Maar dit keer durfde ik, met hulp van buitenaf, te kijken naar wat het opriep. Wat ik zag en voelde, was dat vooral het kind in mij deze relatie aan ging! Hoeveel liefde het wilde, ze wanhopig probeerde te krijgen en ook hoezeer dit niet lukte. Ik volgde cursussen en workshops. Toch moest ik ook deze relatie laten gaan.

Vanaf ’99 volgde ik 2 jaartrainingen Sexual Grounding bij Willem Poppeliers. (de basic en advanced) Mijn eigen energiebron ontdekken was daarin een belangrijk aspect. We gingen terug naar de seksuele ontwikkeling van het kind rond het 3e-4e jaar. Bij de meeste mensen is hier wel in meer of mindere mate iets niet goed gegaan. Ik was daarin geen uitzondering. Ik zag de gevolgen daarvan op mijn werk, mijn relaties, kortom mijn hele leven. Deze training was de start van een helingsproces. Naast alle opleidingen die ik daarna nog volgden heeft het mijn leven drastisch veranderd!

Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik in relaties, m.n. met mijn partner, in mijn kracht blijf, zonder te verharden. Dat ik niet meer zo snel hoef te vluchten, maar dat ik steeds meer sta voor mijn kwetsbaarheid. Dit proces mocht en mag ik delen met Anne, de vrouw die ik in deze periode leerde kennen en met wie ik inmiddels 15 jaar getrouwd ben en waarmee ik ook relatietherapie geef.
Nog regelmatig wordt “de wond” in mij geraakt. Door er nu echter zelf verantwoordelijkheid voor te nemen krijgt het de kans om te helen. Mijn kwetsbaarheid tonen geeft een verdieping in onze relatie. We groeien meer en meer van strijd naar helen!

In 2001 verhuisde ik naar Apeldoorn en startte hier, na 30 jaar werken in de gezondheidszorg, mijn praktijk. Inmiddels heb ik diverse opleidingen afgerond, zoals de 4-jarige opleiding tot Neo-Reichiaans Therapeut bij BodyMind en Systemisch werk en Relatietherapie bij Phoenix te Utrecht. Binnen de sessies maak ik veel gebruik van deze therapievormen. Door de eerlijkheid van het lichaam én de wijsheid van het Systemisch werk kom ik samen met de cliënt(en) snel tot de kern van het probleem. De maandelijkse zondag Familieopstellingen zijn daarom een belangrijk onderdeel van mijn werk. 
De laatste jaren geef ik samen met mijn vrouw Anne ook regelmatig samen relatietherapie Daarin komt de oogst van onze eigen “reis” samen om andere koppels te dienen. Het is ontroerend hoe alles hierbij op zijn plek valt.
Dat ik sinds begin 2009 ook Mannengroepen geef is een logisch vervolg van mijn eigen ontwikkelingsweg. Mannen met zichzelf én elkaar verbinden is mijn passie! 

Mijn motto is dat een goede partnerrelatie begint met een goede relatie met jezelf. Inmiddels vinden dan ook veel cliënten de weg naar mijn praktijk om te werken aan een evenwichtigere relatie met zichzelf en daardoor een volwassen en liefdevolle relatie samen.

Ik voel me dankbaar voor alles en iedereen die me brachten naar dit groeiende inzicht in relaties. Het was de pijn meer dan waard! Het voelt rijk dat ik dit mag en kan delen met anderen.