Reacties Familieopstellingen

Sjaak en Getrude (vervolg)
(…..) Hierdoor is het voor mij nu veel duidelijker aan welk deel ik moet werken om te komen tot een bevredigende relatie. Dit thema kwam op een niet mis te interpreteren wijze tot uiting gedurende mijn opstelling. G; Er werd in de opstelling van mijn man een patroon duidelijk, wat ik wel wist maar nooit openlijk had genoemd. Deze onderliggende structuur heeft heel lang negatief onze relatie beïnvloed. Met de nu opgedane kennis/feiten kan ik nu pas aan het transformatieproces beginnen te werken.

Jacco (46 jaar)
Het was voor mij de eerste keer en zeker de moeite waard. In ieder geval was het verfrissend dat een groep mensen die elkaar niet of nauwelijks kent zich naar elkaar zo open stellen en elkaar willen ondersteunen en helpen. Ik heb waardering voor jullie aanpak: met respect voor de mens, maar toch ook wel doortastend. Er was voldoende veiligheid binnen de groep, ik zag niemand zich afsluiten. Wat je op zo’n dag ziet betrek je op de eigen situatie, wat confronterend maar ook verhelderend kan zijn. Dit gold in ieder geval voor mij.

Jos (56 jaar)
De prettige sfeer waarin zorgvuldig wordt omgegaan met gevoelens en emoties, werkt aanstekelijk. Geen strakke regie op de verrassende situaties die zich voordoen, maar een ontspannen anticiperen daarop, geeft mij veel vertrouwen. Die integere manier van werken, af en toe omlijst met toepasselijke muziek, maakt het mogelijk dat mensen zichzelf kunnen openen en dat het bewustzijn van alle aanwezigen wordt geraakt. Kortom boeiend, verrijkend en ontspannen.

Maaike (45 jaar)
Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds heel veel aan de opstellingen die ik heb gedaan. Er is van alles verschoven en veranderd en in beweging gekomen zowel bij mezelf, als mijn zus, als mijn moeder. Patronen zijn me helder geworden die doorbroken zijn.

Trudy (66 jaar)
En zoals iemand terecht opmerkte, ofwel me er bewust van maakte, ik voelde me een stuk “zachter” . Het keiharde pantser om mezelf te beschermen was er niet meer. Het was niet meer nodig. Ik moet wel oppassen dat ik niet in mijn oude valkuil val maar herken dat gelukkig en als ik het niet herken merk ik het wel aan mijn man.De groep mensen voelde heel oprecht en veilig hetgeen ook te danken is aan jullie begeleiding. Het was een nuttige goede ervaring en het proces gaat nu verder.

Bernard (48 jaar)
De dag van de opstellingen hebben een diepe indruk op me achter gelaten. Ik wist niet dat dit soort dingen mogelijk waren. Ik verheug me dan ook op een volgende opstelling waarbij ik als representant mag meedoen. Jullie creëren een liefdevolle omgeving waarin de dingen kunnen gebeuren.

Wendy (23 jaar)
Ik vond het gisteren weer een indrukwekkende dag en ben er steeds nog in gedachten mee bezig. Fijn om weer meer inzicht in mijn leven te hebben gekregen en hoe ik met relaties omga. Ook fiks confronterend, maar okee. En wat een fijn stel mensen waren er. Hierbij wil ik me graag opgeven voor de pool van representanten, waar jullie het over hadden.

Celine (26 jaar)
Verbazingwekkend hoe een gebeurtenis van vroeger zo van invloed kan zijn in het nu Prachtig om te zien hoe het werkt, de relatieopstellingen. Veel herkenning naar de andere paren toe. De opstellingen van hen raakten ook wat bij mezelf, wat ik weer mee kon nemen in mijn eigen relatie. Een sfeer van saamhorigheid en respect heerste er. Voor mij persoonlijk was het behoorlijk confronterend en verhelderend. Ik voelde naderhand, en nog steeds, een hoop ruimte naar mijn man toe. We zijn hiermee echt dichter bij elkaar gekomen, een enorme stap in de goede richting voor ons.

Ger (45 jaar)
Het was voor mij een boeiende dag om te zien wat zich allemaal ontvouwde, met veel onderling respect naar elkaar en het verbaast mij elke keer weer hoe “mooi” de systemen worden blootgelegd. Het vervult mij weer met liefde voor DAT WAT IS. Ook door als representant te fungeren raken veel facetten van elke opstelling mij en dat brengt mij ook meer helderheid over mijn eigen levensvragen.En ik ga dan ook weer met een gevoel van “vervuld zijn” naar huis en ben de dagen daarna regelmatig bezig met dat wat mij in de opstellingen duidelijk is geworden”.

Laika (33 jaar)
Voor mij heeft deze dag betekent:Dat we iets heel moois en bijzonders samen gedeeld hebben. Dat mijn man en ik weer oprecht contact hebben gekregen met elkaar. De dammen in het beekje zijn opgeheven. De liefde is weer gaan stromen.

Judy (38 jaar)
Het is iets ongelooflijks om dingen die je wel weet (je vader heeft zijn moeder jong verloren, je moeder heeft in haar leven voor een onmogelijke keuze gestaan, je grootmoeder heeft haar complete familie verloren) voor je ogen te zien gebeuren. Kijkend naar je geschiedenis, zoals die zich voor je ontvouwt, kom je tot inzichten (en vooral: tot invoelen) zoals je die niet eerder hebt gehad. Binnen de intieme, veilige sfeer die jullie creëren maakt de kwetsbaarheid van je partner, dat je hem of haar ongelooflijk dicht kan naderen, en dat je zelf dicht genaderd kan worden – “all defences down”. Echt heel bijzonder, het heeft ons dichter bij elkaar gebracht.’

Harmke (56 jaar)
“Elke keer valt het me weer op hoe we toch allemaal met elkaar verbonden zijn. Zonder het te weten kan ik als medium dienen om energetisch aan te kunnen voelen hoe ik de ander in de opstelling ten dienste kan zijn. Het laat me zien dat de struikel blokken van de ander ook vaak mijn eigen zijn. Subtiel en krachtig tegelijk”.