Relatietherapie

Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie!
– Van strijd naar helen –

 

Waarom relatietherapie?

Relaties lijken onze levens te beheersen.
Als we “alleen” zijn proberen we om een relatie aan te gaan, en als we een relatie hebben stellen we alles in het werk om deze te behouden. Uit de feiten blijkt dat zowel het een als het ander een zware klus is.
Soms zijn we zo moe van dit alles dat we zeggen dat het voor ons niet (meer) hoeft.

 • Wat is dat toch dat ons beweegt of juist stil zet op dit stuk?
 • Hoe komt het dat we ons meestal alleen niet compleet voelen?
 • Waarom is er zoveel strijd in relaties?
 • Wat willen we eigenlijk in een relatie?

Ik denk dat de basis van onze relatiewens is, dat we diep van binnen het verlangen hebben om verbinding te voelen met ons ZELF. Als we b.v. verliefd worden op de ander, voelen we deze verbondenheid weer en ervaren ons zelf weer als HEEL.

In het proces waarbij de verliefdheid zich gaat verdiepen naar liefhebben, verwordt de ander soms tot een spiegel waarin onze oude pijnen reflecteren. Oude pijn opgelopen in ons eerste liefdescontact, n.l. met onze ouders, projecteren we op de ander en die projecteert zijn of haar pijn weer op jou. Stellen we de ander verantwoordelijk voor deze pijn dan begint de strijd. We komen in verstrikkingen terecht die de liefde niet voeden maar juist ondermijnen. Durf je naar de pijn te kijken als iets van jezelf, dan kun je de relatie gebruiken om te helen. Loop je voor de pijn weg en besluit je uit de relatie te stappen, dan ontneem je jezelf de kans om een diepe verbintenis aan te gaan met de ander én met jezelf!.

Overigens zul je in een volgende relatie, vroeger of later, ook weer geconfronteerd worden met pijn die opgeroepen wordt door je partner

Daarnaast is een groot deel van onze strijd op relatiegebied terug te voeren op het verbroken contact met onze eigen basis energie. Als we weer beschikken over onze eigen bron kunnen we de ander werkelijk iets geven.
In dit boeiende en soms pijnlijke proces kun je op een punt komen dat je er alleen of samen (even) niet meer uit komt. Vanuit mijn ervaring en opleidingen op dit gebied wil ik jou, of jullie graag begeleiden. Dat kan individueel, middels de neo-reichiaanse therapie, of de relatietherapie waarin je samen komt.

In de loop van de jaren heb ik  een aantal ondersteunende activiteiten ontwikkelt zoals familieopstellingen en mannengroepen. Waar mogelijk en wenselijk geef ik ook samen met mijn vrouw Anne Nowee relatietherapie. Ik ben erg blij dat we dit aan kunnen bieden als extra hulp en getuige de positieve reacties is hier ook regelmatig behoefte aan.,

 

Voor wie is deze therapie bedoeld?

 • Wanneer je moeite hebt om een relatie aan te gaan, of erin te blijven.
 • Wanneer je in een relatie zit die onhoudbaar of uitzichtloos is (of lijkt) en je wilt er mee stoppen.
 • Wanneer je (te) snel geraakt bent door je partner.
 • Wanneer er sprake is van een ongelijkwaardigheid of een ondermijnend patroon.
 • Wanneer je genoeg hebt van je buitenechtelijke relaties.
 • Wanneer er seksuele problemen zijn die de relatie ondermijnen.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat het moet kunnen, maar je weet niet hoe.

Wat kun je van mij verwachten?

 • Dat ik verstikkende patronen aan het licht help brengen die een gezonde relatie in de weg staan.
 • Dat ik samen met jou / jullie kijk naar de oorsprong van deze patronen en naar de pijn die erachter zit.
 • Dat ik openingen zal helpen ontdekken om jezelf anders in de relatie te zetten, zodat de liefde weer kan stromen tussen jullie.

Ik gebruik hierbij mijn achtergrond als lichaamsgericht therapeut en mijn scholing in Systemisch werk. Ik werk rustig en zoek samen met jou/jullie naar wat er op een dieper niveau speelt. Daarbij schuw ik de controntatie niet als dat nodig is. Ik laat mij daarbij leiden door de vraag: Dien ik hiermee de relatie? Kijkend met mijn hart brengt me in een ruimte die zonder oordeel is.
Die zijn er al genoeg bij relatieproblemen. Oordelen naar de ander én naar onszelf.

Achtergrond;
Sexual Grounding Internationaal
Neo-Reichiaanse Therapie (Lichaamsgerichte therapie) : BodyMind, Gouda
Systemisch werk: Phoenix, Utrecht

Zowel de Lichaamsgerichte therapie (NRT) alsook  Systemisch werk worden uitgebreid toegelicht op deze site.

Als je stopt met een relatie laat het dan een keuze zijn en geen vlucht!